Lezingen

Bent u op zoek naar een bijzonder uitje?

Kom dan naar Andijk!

In de gezellige en sfeervolle Expositieruimte "De Mantel" in Andijk organiseren wij leuke programma's met diverse mogelijkheden voor groepen van 10 - ca. 50 personen. Annet Mantel-van Dokkum vertelt met video en veel afbeeldingen over het bijzondere werk van haar broer de kunstschilder en illustrator Marius van Dokkum.

Optie 1:

Lezing: Programma van ca. 2 uur* (Vanaf 10 - ca. 50 personen)*

*De mogelijkheid bestaat ook om een verkorte lezing van 1 uur te organiseren

*Bent u niet met een groep en u wilt wel een lezing bijwonen? Dan kan ik u eventueel bij een andere groep indelen, zodat u toch een lezing kunt bijwonen!

Ochtend, middag of avond

Wat is het programma?
•  Welkom met koffie/thee en koek
•  Uitleg schilderijen d.m.v. PowerPoint presentatie
•  Pauze met koffie/thee met iets lekkers
•  Vervolg PowerPoint
•  Film, waarin Marius van Dokkum u meeneemt naar het ontstaan van een opa Jan boek en een schilderij

  • Prijs p.p. € 7,50 incl. 2x koffie/thee en koek (Ook heerlijke gebak is bij ons te bestellen) (Groepskorting 30 personen en meer € 6,75 p.p.)

Optie 2:  (Vanaf 20 - ca. 50 personen)
Lezing: uitgebreid met lunch

      • Prijs p.p. € 18,50 incl. 2x koffie/thee en koek met lunch (Groepskorting 30 personen en meer € 17,50 p.p.)

Optie 3: Dagarrangement inclusief lunch (20 - ca. 50 personen)

Lezing: met lunch en middagprogramma
•  Welkom met koffie/thee en koek
  Annet vertelt over het bijzondere werk van haar broer Marius van Dokkum
•  Lunch 

Voor het programma na de lunch laten wij aan u de keuze wie wij mogen uitnodigen voor uw groep. (Wel onder voorbehoud van beschikbaarheid)
A. Wil Gorter verzamelde jarenlang hoeden en in 2001 heeft zij het Hoedenmuseum "Zet 'm Op" opgericht. Op humoristische wijze vertelt zij alles over hoeden en allerlei bijzondere hoofddeksels. Ze maakt er een wervelende show van, waar niet alleen de dames maar ook de heren van kunnen genieten!

B. Ina Broekhuizen-Slot uit Wognum schrijft West-Friese verhalen en gedichten. Zij draagt die met veel plezier voor. Daartussendoor staat ze stil bij woorden en uitdrukkingen, die kenmerkend zijn voor het West-Friese dialect. Een dialect dat voor iedereen goed te volgen is. West-Friesland is het gebied dat ligt binnen de 126 kilometer lange Westfriese Omringdijk.

C. Mevrouw Zimmer uit Ermelo is 20 jaar trouwambtenaar geweest en heeft precies 900 huwelijken voltrokken. Zij vertelt vol enthousiasme over de meest bijzondere, gekke en ontroerende huwelijksvoltrekkingen die zij heeft meegemaakt in de trouwzaal. Met prachtige liedjes, gedichten en zelfs d.m.v. rap.

D. Jaap Bönker verzamelt al meer dan 20 jaar zeer oude gebruiksvoorwerpen uit Israël en omgeving. Inmiddels is zijn collectie uitgebreid tot bijna 500 voorwerpen! Zoals: muziekinstrumenten, landbouwwerktuigen, wapens, religieuze voorwerpen, lampen, werktuigen van steen, toiletartikelen, wijnzakken, inhouds- en gewichtsmaten etc. Aan de hand van deze voorwerpen neemt Jaap u mee op een fascinerende ontdekkingstocht naar de tijd van het begin van onze jaartelling. 

Een dagarrangement is onder één dak aan het Hornpad in Andijk.

Wat zijn de kosten voor een dagarrangement?

  • Prijs p.p. € 27,50 incl. 2x koffie/thee en koek met lunch en een glas fris in de middagpauze (Groepskorting 30 personen en meer € 25,00 p.p.)
Meer informatie?

U kunt bellen: Tel. 0228-591425 of mailen: info@expositieruimtedemantel.nl

Met vriendelijke groet,

Annet Mantel - van Dokkum

Voor een impressie: www.expositieruimtedemantel.nl/category/lezingen/